Érpataki közösség telefonszáma

4245 Érpatak, Béke utca 28.

13 ℃

12 ℃

Most:

15.32 ℃

Szociális célú tűzifa támogatás

2018. október 30.

Tájékoztatás

 

Tisztelt Érpataki Lakosok!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Érpatak Község Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadta a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól szóló 16/2018. (X. 30.) önkormányzati rendeletét, mely alapján a szociálisan rászoruló személyek részére természetbeni ellátásként szociális célú tűzifa támogatást biztosít.

A szociális célú tűzifára való jogosultság megállapítása során támogatás iránti kérelmet nyújthatnak be és az elbírálás során előnyt élveznek azok, akik

-          a szociális törvény szerinti:

·         aktív korúak ellátására,

·          időskorúak járadékára,

·          települési támogatásra jogosultak,

-          a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelnek.

Támogatási kérelmet nyújthat be továbbá azon nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át (71.250,- Ft), egyedül élő esetén a 400 %-át (114.000,- Ft).

 

A kérelem felvételéhez az alábbiak szükségesek:

-          kérelmező személyazonosítója vagy személyazonosságát igazoló más érvényes hatósági igazolványa,

-          a lakcímet igazoló hatósági igazolványa,

-          nyilatkozott jövedelem igazolására szolgáló dokumentum,  

-          kérelem indokaként megjelölt körülmény igazolására vonatkozó dokumentum

 

A tűzifa támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és családok számától!

 

Nem jogosult tűzifa támogatásra az a személy, aki erdőgazdálkodó, erdőtulajdonos és az elmúlt 2 évben engedéllyel fakitermelést végzett, vagy ilyen tevékenységből jövedelmet vagy tűzifát szerzett, valamint akinek ingatlana tűzifával egyáltalán nem fűthető!

 

A szociális célú tűzifa támogatás iránti kérelmeket 2018. október 31. napjától 2019. január 10. napjáig lehet benyújtani az Bökönyi Közös Önkormányzati Hivatal Érpataki Ügyfélszolgálatán (4245 Érpatak, Béke utca 28.). A kérelem letölthető itt.

 

A támogatási kérelmeket a képviselő-testület bírálja el, 2019. január 18. napjáig. A tűzifa kiszállítása 2019. február 15. napjáig történik meg.

 

Kelt: Érpatak, 2018. október 30.

 

                                                                                      Nagy Imre Attiláné

                                                                                            polgármester

 

Kapcsolódó dokumentumok:

16/2018. (X. 30.) önkormányzati rendelet

 

Cimkék: